Ha du lyst til å begynne i korps?
Korps er en annerledes lagaktivitet hvor barna skaper noe sammen uten å være i konkurranse. Alle er like viktige og vi har ingen reservebenk. Det er samspill på tvers av alder, hvor de yngre ser opp til de eldre og de eldre støtter og løfter fram de yngre. Nedenfor har vi samlet ofte stilte spørsmål og svar om hvordan korpslivet er:
Når og hvor øver korpset?
Alle felles øvelser er på torsdager i gymsalen på Stange barneskole. Aspirantkorpset øver fra kl. 14.30 til 15.30 (SFO er behjelpelig med å sende musikanter til øvelsen). Juniorkorpset har øvelse fra kl. 17.00 til 18.30. Hovedkorpset øver fra kl. 18.45 til 20.45.
En gang i uka har også hver musikant en enetime på sitt instrument som varer i 25 minutter. Enetimer foregår som oftest i bussen (kulturskolens lokale ved siden av gymsalen) og er fordelt på ulike dager og tidspunkter.
Når begynner man i korpset?
Vi har ett opptak en gang i året (i løpet av våren), der representanter fra korpset besøker skolen (2.trinn). Her får barna et innblikk i hva korps er og får prøve instrumenter. Når de er klare for det kan de som ønsker det begynne i Aspirantkorpset. Fra midten av mai og frem til sommeren gjennomføres det notekurs og instrumentprøving. Etter sommerferien får aspirantene utdelt instrumenter og begynner med enetimer i tillegg til øvelser.
Det er også mulig å begynne i korpset selv om du er eldre eller på andre tidspunkt i løpet av året, bare ta kontakt.
Kan man velge hvilket instrument man vil spille?
Etter å ha prøvd de ulike instrumentene, leverer elevene inn tre ønsker. Ut ifra ønskene, og korpsets behov fordeles det instrumenter. Alle får en av de tre ønskene oppfylt. Det er mulig å bytte instrument etter hvert om man skulle ønske det.
Må man kunne noter?
Man trenger ingen forkunnskaper for å begynne i korps. Noter lærer man underveis. Barn er veldig gode til å lære mens de gjør ting, spesielt i grupper, så notelære kommer inn automatisk gjennom alle korpsaktivitetene.
Trenger foreldre å kunne noter eller spille et instrument?
Nei, barn lærer det de trenger gjennom enetimer og samspill.
Må man kjøpe instrumentene selv?
Nei, man låner instrument fra korpset så lenge man er medlem.
Hva koster det å være medlem?
Medlemskontingenten er for tiden 1600,- per halvår, dette dekker undervisning, og alt utstyr og bekledning barnet trenger. Når vi reiser bort på korps-stevne eller tur er det ofte en subsidiert egenandel. Har du anstrengt økonomi, så er det bare å ta kontakt, vi finner en løsning.
Hvor mye dugnad er det?
Som forelder forventes det at man stiller opp på noen vakter under fellesøvelser for å ordne med frukt til pauser og hjelpe til med det som trengs. Korpset har også salg av adventskalendere i november, der alle musikanter bidrar. Ellers har vi kakelotterier, vi samarbeider også med Teater Innlandet, der vi hjelper til med rigging noen ganger i året. Disse dugnadene blir fordelt på alle medlemmer, så i praksis blir det 2-3 timers dugnadsarbeid et par ganger i året per musikant. Utover det skjer dugnader mer sporadisk om det skulle dukke opp en inntektsmulighet. På enkelte dugnader kan de eldste musikantene også hjelpe til.
Hvordan får korpset penger til å drive aktivitetene?
Vår viktigste inntektskilde er støtteordninger fra det offentlige, og privat næringsliv. Vi har mange gode lokale bedrifter som støtter oss. Nest viktigst er dugnadsinntekter, deretter kontingenten.
Er du interessert i å begynne i korps - ta kontakt!